Sala-i-Martín al PP: “El descrèdit i el sobiranisme és culpa de vostès”

 

L’economista Xavier Sala-i-Martin, ha contestat avui a la portaveu del govern Soraya Sáenz de Santamaria que si l’Estat perd inversions estrangeres no és culpa de l’augment del sobiranisme a Catalunya, com va declarar la popular ahir, sinó perquè Espanya és “un país de pandereta”.

I com a demostració d’aquesta afirmació, l’economista, en una llarga llista al seu blog, ha enumerat totes les coses negatives de l’Estat, per exemple, que la corona “sigui mofa mundial” quan “el rei se’n a va caçar costosos elefants amb una misteriosa senyoreta alemanya mentre el seu poble s’enfonsa en la misèria” i té “un gendre imputat per una estafa milionària”.

Però també que “el president del Tribunal Suprem hagi estat obligat a dimitir per malgastar diner públics”, que “el jutge més mediàtic i famós del món hagi estat expulsat de l’audiència nacional”, que s’hagi fet una “absurda fusió bancària que ha acabat contaminant les caixes i els bancs sans” i que s’hagi aprovat la insolvent Bankia.

A més, Segons Sala-i-Martín tampoc ajuda a una millor imatge que els “polítics violin sistemàticament les seves promeses” i que l’oposició critiqui el govern per coses que ell també feia quan era al govern.

I encara afegeix: “Que a la premsa internacional apareguin estacions d’AVE buides, aeroports sense avions, ciutats fantasma i infraestructures amb que els alemanys somien cada dia, no perquè són infraestructures que voldrien tenir sinó perquè ja en veuen a venir la factura”.

Però sobretot, si l’Estat no té credibilitat, segons l’economista, és perquè el govern del PP actua amb “arrogància”, va retardar els pressupostos més importants de la història per guanyar les eleccions andaluses, ha pujat l’IVA i l’IRPF gravant la recessió i no accepta cap culpa, només l’atribueix a les comunitats autònomes o als estrangers.

“És un govern que s’ha convertit en la única empresa d’Espanya que crea ocupació però només a militants del PP, familiars i amics” i entre ells, el marit de la mateixa Sáenz de Santamaria, recorda l’economista.

I després de l’anàlisi de les causes del descrèdit d’Espanya Sala-i-Martín conclou: “Han d’entendre que la gent vulgui desmarcar-se d’aquesta monumental vergonya internacional, doncs el sentiment sobiranista no rebaixarà fins que vostès arreglin la seva pròpia casa. El descrèdit no és culpa del sobiranisme. És culpa de vostès. I el sobiranisme també.”

Advertisements
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: